Vigselringar – Konsten att välja

Bröllopet är ett av livet stora ögonblick och man vill självfallet att allt ska vara precis rätt, in i minsta detalj och inte minst gäller det vigselringen – Beviset för kärleken man ska bära med sig varje dag på sitt finger. När det kommer till att välja vilken ring man vill ha är utbudet så att säga enormt. Ska ringar guld, vitt guld, rosé guld, vill man ha en stor sten eller ska ringen ha flertalet mindre. Ska den vara tunn eller vill man ha en bredare ring. Det finns så många olika alternativ och högst sannolikt går man mellan det ena till det andra beroende på dag, väder, vind och känslor. Så är det med vigslar, det ska inte riktigt vara enkelt med bröllop. Här följer ett par tips att tänka på inför köpet.

Kvalitet

Vigselringar bärs dagligen och det vill säga att slitage kommer den få genomgå, det är därför extra viktigt att ni väljer ringen som ska hålla hela livet är av hög kvalitet.  Guld i de varianter som vi nämnt ovan samt platina håller hög kvalitet, nuförtiden har även palladium växt sig populärt och likaså titan. Silver håller inte alls lika höga kvalitet som de övriga och kan oftast med tiden inte vilja hålla i form och färg.

Design

Att ringen ska vara på ditt finger för många år framöver gäller det att välja en ring som du kan tänka dig bära om 10,20 och 30 år. En tidlös design på ringen är därför viktig och gå inte på trender vad som är inne nu bland vänner eller celebriteter. Tänk även på hur din vardag ser ut, vilken typ av arbete har du, kan en slät ring vara bättre än en stor sten som kan vara störa i vardagen?

Leta, fråga och besluta

Sök artiklar på internet, titta på utbudet i de ledande guldbutikerna och se om det är någon form av vigselring som du känner tilltalar dig mer. Gå in i butikerna och prata med personalen de har stor erfarenhet av att välja ut ringar och kan ge dig tips och råd inför ditt köp. Man kan även vända sig direkt till guldsmeder då de oftast har en lite annorlunda syn på saker och ting och kan materialet innan och ut.

I slutändan är det du som ska välja din ring och bära ditt guldsmycke med stolthet som ett bevis på er kärlek. Lycka till med valet av din vigselring och ert stora ögonblick i livet. Du kan hitta mycket information hos två av Sveriges ledande smyckesbutiker: www.hallbergsguld.se och www.albrektsguld.se