Corona tips och tricks

Återigen corona, COVID-19, pandemin, det rådande läget eller bara covid, kärt barn har många namn.. eller? Vi lär få ett ytterligare annorlunda år, så därför tänkte jag muntra upp din dag genom att ge lite tips och tricks! Här blir det inga huskurer men istället lite smarta och mysiga tips när vintermörkret fortsatt härjar!

När ska det egentligen ta slut?

Ja, det är väl frågan vi alla ställer oss, när det blir det som vanligt? Jag brukar tänka att jag faktiskt själv kan bidra till att läget återgår till det ‘’normala’’. Viruset vet inget, det är vi människor som bär ansvaret, precis som demokratin och att rösta. Därför tänkte jag slå ett slag för munskydd, som faktiskt visat sig vara väldigt effektivt mot viruset, se bara på flertalet länder där smittan är nere på 0 (och de alla har haft munskyddskrav som gemensam nämnare…). Tvättbart munskydd covid 19 är en superbra grej!

Vad kan man göra om dagarna hemma?

Ja det finns oändligt med saker att göra! Jag själv brukar baka, testa något nytt till middag eller hänga på ett möte med mina vänner via datorn!

Jag vill ha munskydd men det är ovant och jag vet inte var jag ska köpa snygga!

Allt är en vanesak, går inte att varken skylla på det ena eller det andra! Vi alla måste göra uppoffringar, så är det bara. Men frågan var man kan köpa snygga ska jag svara på:

  • Många klädkedjor har snygga masker, jag själv har sett flera personer som köpt fysiskt. Det finns ett begränsat utbud ju eftersom de inte har oändliga lager, så se till att kolla noga!
  • Nätet är ju det bästa alternativet i detta fall, munskydd online är både smittsäkra när du handlar och när du handlat! Då finns det oändligt med alternativ, du kan välja att beställa från ett mindre företag eller något av de stora, välj själv!

Det finns också två olika typer av munskydd:

  • Engångsskydd. Dessa ska du slänga efter du använt dem. Kolla på baksidan för hur länge/lång tid i sträck dessa går att använda. Efter detta ska du SLÄNGA munskyddet, aldrig använda igen eftersom de slutar funka och du går runt med munskydd som inte skyddar. Dessa finns lite överallt i olika antal.
  • Tvättbara. Dessa kan du tvätta och använda flera gånger. Kolla noga när du köper hur länge de kan användas och i hur många grader de ska tvättas, viktigt! Munskydd i tyg köpa kan man göra lite överallt också!

Hur livar man upp hemmakontoret?

Kul fråga! Testa att köpa några växter (undvik rusning och när det är allra flest ute om du ändå jobbar hemifrån, bra tider är runt lunch och efter lunch men innan 15/16). Det är alltid kul att experimentera med nya gröna växter och liva upp dem med kanske ett mini-apelsinträd? Annars kan du testa att möblera om, det brukar göra stor skillnad, tidigare hade jag massa grejer i bakgrunden av mitt skrivbord, har nu flyttat på allt så mina online-samtal ser lite snyggare ut!